Test z Colostrum i Masłem Ghee przy WZJG

Cześć Wam!
Wpadłem na pomysł, żeby przeprowadzić test na sobie i pokazać Wam jak będę się czuł biorąc Colostrum oraz Masło ghee. Ponadto będę podawał co jem i jakie tabletki zażywam w tej chwili. Test przeprowadzę przez dwa tygodnie i z rozmowy z producentem, po dwóch tygodniach ma być odczuwalna poprawa stanu mojego zdrowia. Całkowita poprawa ma się wyklarować w ciągu trzech miesięcy! Z premedytacją, nie podaję nazwy producenta. Jeżeli mi pomoże, chętnie się podzielą informacją.
Test ten rozpocząłem, w dniu 04.08.br., ale będę pisał w czasie teraźniejszym.
Poniżej podaję skład Colostrum i Masła Ghee
Colostrum
SKŁAD
-Siara bydlęca 100%
Dawkowanie
-Zalecana dawka dzienna dla dorosłych 5g dziennie
-Dla dzieci 1-3g dziennie
-W stanach chorobowych dawkę można podwoić
Sposób przygotowania
-Colostrum można wymieszać z wodą, jogurtem, kefirem, serkiem homogenizowanym, musem owocowym itp.
-Temp. produktu z którym mieszamy nie może przekraczać 38 stopni C.
Wartości odżywcze (w 100 g proszku) | |
Wartość energetyczna | 2245 kJ |
536 kcal | |
Tłuszcz, w tym: | 40 g |
– kwasy tłuszczowe nasycone | 17,9 g |
Węglowodany, w tym: | 18 g |
– cukry | 18 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 33 g |
Sól | 0 g |
Witamina A | 140 µg |
Witamina D | 3,3 µg |
Witamina E | 0,06 mg |
Witamina C | 3,2 mg |
Witamina B1 | 0,16 mg |
Witamina B2 | 1,3 mg |
Witamina B6 | 0,13 mg |
Kwas Foliowy | 65 µg |
Witamina B12 | 1,09 µg |
Wapń | 180 mg |
Magnez | 23 mg |
Sód | 33 mg |
Potas | 98 mg |
Laktoferyna | 145 mg |
Immunoglobuliny | 10 g |
Masło ghee skład
Masło Ghee, to masło klarowane, wytwarzane przez podgrzewanie tłuszczu mlecznego do 40°C i oddzielanie wytrącającego się białka. Masło jest wytwarzane wyłącznie z tłuszczu mlecznego (inne nazwy: colostrum, młodziwo, siara bydlęca). Tak więc zawiera wszystkie zalety masła Ghee oraz z tłuszczu Colostrum. Produkt jest idealny do smażenia, pieczenia czy spożywania w innych formach, wszędzie tam gdzie daje się zastosować masło czy tłuszcz mleczny. Ma wysoką temperaturę dymienia wynoszącą około 240°C. Masło zawiera mnóstwo oksydantów. W procesie obróbki termicznej ograniczone jest wytwarzanie wolnych rodników tlenowych i aldehydów.
Wartości odżywcze (w 100 g produktu) | ||
Wartość energetyczna | 3693 kJ | |
882 kcal | ||
Tłuszcz, w tym: | 99,5 g | |
– kwasy tłuszczowe nasycone | 71 g | |
Węglowodany, w tym: | 0 g | |
– cukry | 0 g | |
Błonnik | 0 g | |
Białko | 0 g | |
Sól | 0 g |
Na dzień dzisiejszy, chodzę do toalety 6-7 razy dziennie i mam lekkie krwawienie, praktycznie przy każdym stolcu. Biorę 3×2 Asamax 500, Sanprobi Superformuła, wlewki doodbytnicze Salofalk co drugi dzień, do tego żelazo Surbifer 2×1 i kwas foliowy. Zszedłem ze sterydu Metypred, oraz z Immuranu. Ogólnie mój stan fizyczny nie jest dobry, nie mam luźnego stolca, ale mam krwawienia. Z racji mojej zaawansowanej choroby, gdzie po kolonoskopi, przeprowadzonej przez Gastrologa w dniu 14 lipca br. mój stan w skali od 1 do 10, jest 8 stopień zaawansowania choroby. Mam stan zapalny w odcinku 40 cm. Mam liczne polipy prozapalne w stanie „uśpienia”, także daleko i nieciekawie. Będę się starał codziennie pisać jak się czuję i jakie mam dolegliwości. Chcę sprawdzić, czy rzeczywiście ww. produkty mają zbawienny i zdrowotny wpływ na pacjentów z WZJG. Chcę tylko zaznaczyć, że każdy z nas ma inny organizm i na każdego Colostrum i Masło ghee może zadziałać w inny sposób, ale będziecie mieli pogląd w jaki sposób mój organizm się zachowuje. O Stan psychiczny, nie musicie się martwić, bo jak zawsze mam znakomity!
Zapraszam na jutrzejszy pierwszy odcinek! W KUPIE SIŁA!