Test z Colostrum i Masłem Ghee przy WZJG

Test z Colostrum i Masłem Ghee przy WZJG

Cześć Wam!

Wpadłem na pomysł, żeby przeprowadzić test na sobie i pokazać Wam jak będę się czuł biorąc Colostrum oraz Masło ghee. Ponadto będę podawał co jem i jakie tabletki zażywam w tej chwili. Test przeprowadzę przez dwa tygodnie i z rozmowy z producentem, po dwóch tygodniach ma być odczuwalna poprawa stanu mojego zdrowia. Całkowita poprawa ma się wyklarować w ciągu trzech miesięcy! Z premedytacją, nie podaję nazwy producenta. Jeżeli mi pomoże, chętnie się podzielą informacją.

Test ten rozpocząłem, w dniu 04.08.br., ale będę pisał w czasie teraźniejszym.

Poniżej podaję skład Colostrum i Masła Ghee

Colostrum

SKŁAD

 -Siara bydlęca 100%

 Dawkowanie

 -Zalecana dawka dzienna dla dorosłych 5g dziennie

-Dla dzieci 1-3g dziennie

-W stanach chorobowych dawkę można podwoić

 Sposób przygotowania

 -Colostrum można wymieszać z wodą, jogurtem, kefirem, serkiem homogenizowanym, musem owocowym itp.

-Temp. produktu z którym mieszamy nie może przekraczać 38 stopni C.

Wartości odżywcze (w 100 g proszku)
Wartość energetyczna2245 kJ
536 kcal
Tłuszcz, w tym:40 g
 – kwasy tłuszczowe nasycone17,9 g
Węglowodany, w tym:18 g
 – cukry18 g
Błonnik0 g
Białko  33 g
Sól0 g
Witamina A140 µg
Witamina D3,3 µg
Witamina E0,06 mg
Witamina C3,2 mg
Witamina B10,16 mg
Witamina B21,3 mg
Witamina B60,13 mg
Kwas Foliowy65 µg
Witamina B121,09 µg
Wapń180 mg
Magnez23 mg
Sód33 mg
Potas98 mg
Laktoferyna145 mg
Immunoglobuliny10 g

Masło ghee skład

Masło Ghee, to masło klarowane, wytwarzane przez podgrzewanie tłuszczu mlecznego do 40°C i oddzielanie wytrącającego się białka. Masło jest wytwarzane wyłącznie z tłuszczu mlecznego (inne nazwy: colostrum, młodziwo, siara bydlęca). Tak więc zawiera wszystkie zalety masła Ghee oraz z tłuszczu Colostrum. Produkt jest idealny do smażenia, pieczenia czy spożywania w innych formach, wszędzie tam gdzie daje się zastosować masło czy tłuszcz mleczny. Ma wysoką temperaturę dymienia wynoszącą około 240°C. Masło zawiera mnóstwo oksydantów. W procesie obróbki termicznej ograniczone jest wytwarzanie wolnych rodników tlenowych i aldehydów.

Wartości odżywcze  (w 100 g produktu)
Wartość energetyczna3693 kJ
882 kcal
Tłuszcz, w tym:99,5 g
 – kwasy tłuszczowe nasycone71 g
Węglowodany, w tym:0 g
 – cukry0 g
Błonnik0 g
Białko0 g
Sól0 g

Na dzień dzisiejszy, chodzę do toalety 6-7 razy dziennie i mam lekkie krwawienie, praktycznie przy każdym stolcu. Biorę 3×2 Asamax 500, Sanprobi Superformuła, wlewki doodbytnicze Salofalk co drugi dzień, do tego żelazo Surbifer 2×1 i kwas foliowy. Zszedłem ze sterydu Metypred, oraz z Immuranu. Ogólnie mój stan fizyczny nie jest dobry, nie mam luźnego stolca, ale mam krwawienia. Z racji mojej zaawansowanej choroby, gdzie po kolonoskopi, przeprowadzonej przez Gastrologa w dniu 14 lipca br. mój stan w skali od 1 do 10, jest 8 stopień zaawansowania choroby. Mam stan zapalny w odcinku 40 cm. Mam liczne polipy prozapalne w  stanie „uśpienia”, także daleko i nieciekawie. Będę się starał codziennie pisać jak się czuję i jakie mam dolegliwości. Chcę sprawdzić, czy rzeczywiście ww. produkty mają zbawienny i zdrowotny wpływ na pacjentów z WZJG. Chcę tylko zaznaczyć, że każdy z nas ma inny organizm i  na każdego Colostrum i Masło ghee może zadziałać w inny sposób, ale będziecie mieli pogląd w jaki sposób mój organizm się zachowuje. O Stan psychiczny, nie musicie się martwić, bo jak zawsze mam znakomity!

Zapraszam na jutrzejszy pierwszy odcinek! W KUPIE SIŁA!

colitis.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.